Momenteel spreekt Macron op de One Planet Summit in Parijs (meer informatie onderaan).

De Franse president Macron doet een oproep aan onder meer ondernemers, onderzoekers en studenten om naar Frankrijk te komen om daar aan klimaatverandering te werken.  De website Make Our Planet Great Again heeft hij daartoe in het leven geroepen.  Vul je werkzaamheden in, je dromen over klimaatverandering en …?

Nieuwe strategieën en initiatieven vindt Macron belangrijk, zegt hij in zijn videoboodschap van 1 juni jongstleden (zie de website Make our planet great again hieronder).

Daarnaast accepteert hij de beslissing van de Amerikaanse president, maar hij noemt haar vervolgens ook een fout.

Recent: One Planet Summit

Emanual Macron spreekt momenteel (december 2017) wereldleiders, bedrijfsleven en deskundigen toe op de One Planet Summit.

De klimaattop van vandaag is te zien als de aftrap daarvoor, vertelt Klimaatgezant Marcel Beukeboom vanuit Parijs: “Heel 2018 staat in het teken van de verhoging van die ambitie en hoe we daar moeten komen. Daar horen allerlei tussenstapjes bij, we moeten momenten creëren waarop we dat gesprek met elkaar kunnen voeren. Vandaag is daarvoor na Bonn een eerste gelegenheid. Hier komen vooral de progressieve landen, bedrijven en organisaties samen.”

One World Platform  – uit: ‘Huh? Alweer een klimaattop?’

One Planet Summit

One Planet Summit

Vier vragen over de Summit (OneWorld Platform)

Macron op One Planet Summit (Trouw – d.d. 13 dec.)

World Efficiency – Side Event Summit

Initiatief Macron

Makeourplanetgreatagain.fr

NOS artikel (nieuws d.d. 8 juni)

 

© 2017 GeoSpatie